DANA Y L4S P4L4BR4S – Entrevista a Vilassar Ràdio

Escoltar entrevista

Dana y las palabras és un conte que ens apropa al TEL. Es tracta del Trastorn Específic del Llenguatge que, per exemple, afecta un 7% dels nens i nenes de l’estat espanyol. Provoca dificultats a l’hora d’expressar allò que pensa el cervell. La Dana és una nena de vuit anys, que estudia al Vaixell Burriac, i que va voler explicar el seu problema d’aquesta manera. La seva mare l’ha escrit i ella n’ha fet els dibuixos. Es pot trobar tant a l’XD com a la Llibreria Index de Vilassar de Mar. Tots els beneficis van als fons per a la investigació d’aquest trastorn.

La pròpia Dana va tenir la idea d’explicar al món què és el que li passava. La Verònica, la seva mare, ens explica en què consisteix aquest trastorn. La nena rep la informació correctament al seu cervell, però li costa trobar les paraules adients per expressar-ho. Per això, va sorgir la idea d’escriure i dibuixar aquest Dana y las palabras. La repercussió està sent brutal. No s’ho esperaven

El conte narra com a la Dana li van explicar què era allò que la preocupava. Amb una idea original. La Verònica li va dir que quan la portava a la panxa, a l’hora de formar l’habitació de les paraules, aquestes es van quedar desordenades. No trobaven els seus calaixos. No s’havia de preocupar. És, com diu, la mare un característica més. Com qui és ros. Per la seva banda, la Dana assegura que les paraules estan sempre jugant al seu cap i que quan han de sortir, no volen. Celebra, per això, que els seus amics l’ajudin. I també les mestres. Una professora de P3 del Vaixell Burriac, l’Anna, va tenir una idea salvadora: una llibreta viatgera farcida de pictogrames.

Dana y las palabras és un conte destinat a pares i mares, nens i nenes, professors i professores per tenir més informació al voltant del TEL. Ben aviat, faran una presentació a la Biblioteca de Vilassar de Mar.

El preu d’aquet conte es de 3€ mès despeses d’enviament.

Els fons recaptats aniran a parar per ATELCA (Associació Trastorn Específic del Llenguatge de Catalunya)

Podeu demanar el vostre a: danaylaspalabras@gmail.com